Uskaltamatta et voi edetä

17:16

Tiedättekö mitä on uusien ihmisten tapaaminen ? Rohkeutta. Pelottomuutta. Sitä voisi verrata vaikka siihen pieneen hämähäkkiin joka rakensi seittinsä riippusillaksi tien yli. Se oli viisas pieni hämähäkki, johon törmäsin eilen Kissanmaalla kävellessäni. Matkalla olisi voinut vaikka auto ajaa sen kauniin seitin päälle ja pienen hämähäkin olisi täytynyt aloittaa alusta, mutta hämähäkki oli rohkea.  Se onkin tämän postauksen aihe. Rohkeus.

Koska ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus ja se, kuinka ulospäinsuuntautunut ihminen on perustuu ihmisen persoonallisuuteen, niin hän antaa ja tarvitsee tätä kaikkea. Psyykkisellä tasolla ihminen joutuu kohtaamaan itsensä henkisesti, fyysisesti hän ei ehkä tykkää ulkonäöstään ja sitten pitäisi vielä sotkea sosiaaliset kuviot mukaan, joka tarkoittaa mm. juuri uusien ihmisten tapaamista. Ei ihme, että nuoret ovat joskus sekaisin tunne-elämänsä kanssa. Tämä kokonaisuus tulee esiin mm. esiintymisjännityksen kokemisena ja se, kun kätesi hikoavat ensimmäisillä treffeillä on juuri tätä.
Puhuin erään tuttavani kanssa puhelimessa kuunnellen hassua satua rakkaudesta ja hän kertoi minulle eräänlaisesta positiivisuushaasteesta. Olen nyt toista päivää mukana tässä ja toistaiseksi hyvin menee, vaikka tiukkaa on tehnyt; Tänään en herännyt kouluun ja sain tietää että kaikki mahdolliset tämän kuun rahat tulevatkin vasta ensikuussa. Ideana tässä on siis se, että vaikka mikä vituttaisi niin maan perkeleesti, niin yritä päästä tästä vihasta ja turhautumisesta eroon alle viidessä minuutissa. Yritä etsiä asiasta edes yksi positiivinen asia. Jos kyseessä on esimerkiksi joku aivan täysi kyrpä, etkä keksi hänestä mitään muuta positiivista, niin ajattele vaikka että No ompas sillä hieno paita. Haastetta tulisi kestää kymmenen päivää, ja jos ajattelet negatiivisia kauemmin kuin viisi minuuttia, on haaste aloitettava alusta.

You Might Also Like

2 kommentti(a)

  1. Upea kirjoitus! Pisti ajattalemaan.

    Ps. Tyksin tästä blogin uudesta lookista erittäin paljon, ehkä kaikista paras tähän mennessä. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :)

      Juu omaakin silmää miellyttää, kun on tiedot näkyvissä ja silti selkeä :)

      Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.