Pari sanaa erilaisuudesta

13:19

Keräillessäni ystävättäni vaaleanvihreitä hiuksia tietokoneeni näppäimiltä, aloin miettiä stereotypioita sekä ihmisten olettamuksia toisen ulkonäön perusteella. Tämä ystäväni kertoi kuinka häntä oltiin kohdeltu erittäin tökerösti jollain keskustanalueen R-kioskilla, kun he olivat kaveriporukalla menneet sinne tarkoituksenaan ostaa olutta. Heillä ei ollut kiire minnekkään, joten he kuluttivat kaupassa aikaa hieman normaalia enemmän. No tämä meni sitten kassalle lava Kukkoa kainalossaan, kuitenkaan voimatta ostaa sitä, koska tilin saldo ei tähän riittänyt. He olivat poistumassa kaupasta aivan asiallisesti, kunnes joku vanhempi mieshenkilö alkaa heille huutamaan Ettei heidän tarvitse näyttää naamaansa täällä enää kertaakaan, koska he ovat varastelevia nistejä. Mikä oikeus vanhoilla - tai nuorilla - ihmisillä on tuomita toisia ulkonäön perusteella? Tyttö oli vittuillakseen näyttänyt vaarille kyynärtaipeitaan ja kysynyt että Näyttääkö tämä siltä että narkkaan? Mies ei ollut meinannut päästää heitä poistumaan kaupasta, vaan seisoi oven edessä kuin mikäkin sankari.

Juuri tällainen saatanan lokeroiminen saa vereni kiehumaan. Sinulla on erivärinen tukka tai vääränlaiset kuteet, niin olet joko narkki tai vandaali. Kuljet isommassa porukassa kadulla, niin varmasti olette menossa hakkaamaan vanhuksia tai myymään huumeita/itseänne. Nämä ihmiset eivät ole erilaisia - He ovat omanlaisiaan. Heidän tarkoituksensa ei ole aiheuttaa pahennusta, vaan selviytyä siitä samasta saatanan jokapäiväisestä arjesta, kuin se naapurin kiltti mammakin. 
Erilainen hän oli Ei niin kuin muut Erilainen puhe Erilainen mieli Erilainen katse hänellä oli. Kerran pihalla hän tuli luokseni ja sanoi: - Kuule Ollaanko kavereita ? Olet erilainen Et niin kuin muut - Erilainen ?! huusin Jos joku on niin sinä Hän katsoi minuun ja kysyi hiljaa: - Emmekö kaikki ole ? Jäin siihen ja tunsin olevani Erilainen. Erilainen minä olin En niin kuin muut Erilainen puhe Erilainen mieli Erilainen katse minulla oli.
You Might Also Like

2 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.