Helsinki - Itsekäs ja loppumaton

12:09Kaavailin jo blogin nimen muuttamista Dla's truth of youthista Lotterywinner's truth of moneyksi, mutta näin ollen kun sitä lottovoittoa ei nyt sitten jostain kumman syystä tullutkaan, niin jatkakoon blogikin vanhalla nimellään. Muistattekos blogin alkuajoilta mistä tuo nimi alunperin juontuu ? Ylös upotettu New Found Gloryn kappale Truth Of My Youth on ollut siihen innoittajana.

"There was a time and place where I never thought I'd leave my own hometown, but those days finally are dead and gone. It was never my intention to stay there... There was a girl I knew way back then who says she doesn't know me anymore... These are the thoughts that are on my mind, moments that haven't yet been defined and I don't know if you could ever understand... There were flashing lights, people staring... This is the truth, the only time you'll here it. I write it down because it seems so hard to say it...."

Tällä viikolla keskiviikko poikkesi kaikista muista keskiviikoista. Päätimme hypätä junaan ja lähteä kohti Stadia. Oppaamme feidasi, mutta loppujen lopuksi pärjäsimme oikein hyvin puhelimen gepsin avulla. Aluksi harhailimme tunnin Kampissa etsimässä jotain safkapaikkaa, mutta suomalaista perus raflaa ei löytynyt. Oli kaikenmaalaisia mestoja ja sitten oli Hesburger ja Subway. 
Saatuamme roskaruuat syötyä suunnistimme kohti Hakaniemeä ja hyppäsimme lauttaan joka vei meidän Korkeasaareen. Emme tajunneet että lautta olisi lähtenyt lähempääkin Kauppatorilta. Ajoitus oli vähän huono sillä kaikki eläimet olivat nukkumassa. Lame. Takaisin tullessamme spottasimme Yökerho The Tigerin kyltin jossain Esplanadin puiston läheisyydessä ja puhuimme jos sinne suuntaisi illasta. Päästyämme takaisin keskustaan teki mieleni savuketta ja mikäpä olisi ollut parempi paikka polttaa tupakka kuin eduskuntatalon portaat. Siinä mielipiteeni siitä mestasta kun tumppasin tupakan siihen. Koska halusimme nähdä myös Helsingin yöelämää, tarvitsimme yöpaikan. Omenahotellin ja kunnon mestojen hinnat eivät juuri eronneet toisistaan, joten majoituimme Sokos Hotelli Presidenttiin aivan Kampin viereen. High life. Maksoi se kympin enemmän kuin Omppu yhdeltä yöltä. Hullua. Hotellihuoneessa odotti ihana yllätys - Kylpyamme ! Siitähän se ajatus sitten lähtikin ja päätimme virkistäytyä kunnon vaahtokylvyssä ennen illan menoja. 

Yrittäessämme etsiä jotakin aloittelumestaa, joka on K-18 ja jossa on halvempaa olutta ja jollaisia on Tampereen Hämeenkadulla joka kulmassa, niin ei, Helsingissä ei ole sellaisia mestoja. Ei ihmekkään että kaikki nuoret olivat pussikaljalla puistossa. Itseasiassa Helsingissä ei ole mitään halpaa, siellä on ihan omat käytännöt kaiken kanssa ja oi, se on niin sekava mesta. Se Tigerin kyltti joka bongattiin aiemmin - The Tiger on kaukana siitä missä se kyltti oli. Kyseinen mesta löytyi Kampin 5. kerroksesta. Ketä te Stadilaiset yritätte huijata ? Meitä pöndeläisiä vai ? Stadilaiset 1 - Manselaiset 0, mut me viedään seuraava ! Menimme sitten suoraan sinne kierrettyämme ensin Stadin keskusta ympäri etsiessämme jotain alen tapaista ja jalkani vuotaessa henkisesti verta. Totuus iski vasten kasvojamme. Olut 6 vitun euroa. Kahdesta 5cl Long Islandista sai pulittaa 24€ ja jos olisi ottanut 10cl:n Islandit, niin olisi yhdestä saanut pulittaa saman. Mojito maksoi 9€. Nyt ymmärrän, kun joku sanoo että sai baarireissulla kulumaan monta sataa euroa. Avecini kertoi tapahtumista miesten vessassa. Siellä oli kuulemma musta mies joka huudahti ensimmäisenä Hi bro ! kun tämä astui ovesta sisään. Hänellä oli tippilautanen ja pyyhe, hän antoi herroille saippuaa ja ojenteli pyyhkeitä. Olen varma että se oli James. 

Alkuillasta musiikki oli hyvää, mutta illan pimetessä se muuttui hidastempoisemmaksi ja tylsäksi. Paskaksi. Oli kyllä parhaat näköalat baarissa tähän asti - Tarkoitan kaupunkia, en tissejä. Ja propsit sille joka keksi laittaa baaritiskin taakse akvaarion ! Kahden maissa kyllästyimme ja lähdimme ehkä paskimman safkapaikan kautta takaisin hotellille.Seuraavana päivänä tajusin kuinka epäkohteliaita jotkut stadilaiset ovat. Tai no, venäläinen se taisi olla. Tapaus Kampin yleisillä vessoilla - Sellaiset masiinat mihin laitat euron ja pääset sitten vessaan. No jos olisi yhtään kohteliaampi, niin voisi päästää toisen samalla oven avauksella sinne poistullessaan - Ihan vaan hyvää hyvyyttään. Eräästä vessasta tuli yrmy mies toivottavasti poikansa kanssa ja lähdin kulkemaan ovea kohti. Mies loikkasi takaisin ovelle ja paiskasi sen kiinni samalla mutisten jotakin itsekseen etten varmasti pääse pissalle hänen eurollaan. Mansessa tuollainen kaveri olisi saanut turpaansa. Oikeasti.

Siinä söimme hyvät aamiaiset Picnicissä ja kävimme kaupoilla. Hieno reissu, mutta älkää jumalauta ikinä menkö Helsinkiin. Sain siitä mestasta tarpeekseni jo yhdessä yössä. Matka sai vielä hienon päätöksen odottaessamme junaa takaisin Tampereelle, kun joku humalainen varmaankin koditon kaiffari tuli kertomaan meille salaliittoteoriastaan kuinka hänen soittimensa on varastettu ja viety Anttilaan ja kuinka hän voisi tappaa jonkun paljain käsin. No, mitä opimme tällä reissulla ? 1. Kun menet Stadiin, aikeissa juoda - Osta pussikaljat jos haluat aloitella jollain muulla kuin kuuden euron bisseillä. 2. Tippaa mustaa miestä vessassa jos hän antaa sinulle pyyhkeen. Tai älä. 3. Lyö epäkohteliasta miestä nenään, jos hän ei päästä sinua vessaan. 4. Älä varasta kodittoman juopon soittimia - He gets angry.
You Might Also Like

0 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.