21. lokakuuta 2013

A little taste of Ethiopia








"Our story began in 1953, when for the first time an Ethiopian company started to roast meticulously highland grown best Ethiopian coffee originating from Kaffa the birthplace of coffee. Since then our company has roasted coffee from different highland regions of Ethiopia by selecting those with superior aroma, body, acidity, and flavor. The high mountains of Ethiopia, favorable climate and the rich soil all contributed to the coffee bean with rare low-acidity and full rich flavor giving birth to the TO.MO.CA Flavor."











Keitin meille tuparilahjaksi saamaamme etiopialaista kahvia. Paketissa ohjeistettiin kutakuinkin suhteella kaksi mitallista kupilliseen (10g / 2rkl kahvia 180ml / 1,8dl vettä), mutta keitin kuten tavallisestikkin 1:1, sillä kahvi on hyvin vahvaa. Kahvin tuoksukin on erittäin voimakas, jopa pistävä ja kirpeä. Verrattuna Kulta Katriinaan, jota yleensä juon, ei TO.MO.CA. ole lainkaan yhtä pehmeä. Siinä on aito kahvin maku ja vaikka Sauli ei kahvia juokkaan, kehui hänkin sen makua. Mieleeni tuli ne pienissä pusseissa myytävät erikoiskahvit. Tämän voimalla jaksaa varmasti herätä aamulla ! TO.MO.CA kahvia saa tilattua heidän nettisivuiltaan http://tomocacoffee.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.