Don't let the EU ban your menthol cigarettes 03

16:57

Don't let the EU ban your menthol cigarettes 02
Don't let the EU ban your menthol cigarettes 01
Päivittelen kuulumisia tupakkalainsäädännön uudistumisesta. Parlamentti on äänestänyt kannastaan eilen ja tässä pieni tiivistelmä lopputuloksesta. Esitys muuttui parlamentin käsittelyssä niin, että komission esitys menthol-savukkeiden kiellosta sai parlamentin vaikutuksesta lisäyksen kahdeksan vuoden siirtymäajasta, jonka aikana valmistaminen ja ostaminen on edelleen mahdollista. Varoitusten koot muuttuivat komission esittämästä 75%:sta parlamentin 65%:iin. Tämä luku siis tarkoittaa sitä, kuinka suuri osa paketista tulee sisältää varoituksia. Ohuet savukkeet sallitaan jatkossakin. Sähkötupakka saa olla vapaasti markkinoilla, kunhan mainontaa ei kohdenneta alaikäisille, niissä mainitaan nikotiinisisältö ja pakettiin liitetään asianmukaiset terveysvaroitukset. Sähkötupakalle sallitaan myös makuaineet. Tämä on siis parlamentin anta ja seuraavaksi parlamentti aloittaa neuvottelut jäsenmaiden kanssa, jotka omalla tahollaan ovat kovin eripuraisia lakiesityksen suhteen. Kun vaikkapa verrataan Suomen ja Puolan tupakkalainsäädäntöjä niin näkemyserot on helppo ymmärtää. Kaikkien osapuolten tavoitteena on kuitenkin saada lakiesitys valmiiksi ennen parlamenttikauden päättymistä.

You Might Also Like

3 kommentti(a)

 1. mun mielest laititkin ois voinut sit kieltää. Ja miks sitä päivitellää ett sähköröökeissa saa olla makuja? Kun niitä pystyy itsekki tekee niin aika vaikee niit ois kieltääkkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan ajatella, että sähkötupakkien maut lisäävät tupakointia. Kun (sähkö)tupakointi maistuu hyvältä, ei ole syytä lopettaa. Mutta jos tupakka alkaakin maistua pahalta, miksipäs sellaista harrastamaan? Äkkiä tupakasta pois.
   Jos sähkötupakan maustaminen kielletään, ajatellaan sillä olevan tupakointia vähentävä vaikutus. Valitettavasti tässä tosiaan unohdettaisiin rikollisuuden lisääntyminen kun jengi tekisi itse omat makunesteet tai hankkisi ne pimeästi (joka taas tukisi rikollista toimintaa).

   Poista
  2. Ota nyt noista selvää, turhaa sakkia kaikenmaailman päättäjät.

   Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.