Kun raha ei kasva puussa

11:22

Lukiessani aamulehteä tuli vastaani ylen laskuri, joka kertoo minkä tulotasoista populaa asuinalueellani on ja mihin meikäläinen sijoittuu. Meinasin jo vähän hymyillä kun ensin sain tulokseksi kuuluvani 2. luokkaan, mutta olin laskenut myös ei-veronalaiset tuet mukaan so... Kuulun alimpaan tuloluokkaan. Jopa Hervannassa 65% tulonsaajista kuuluvat korkeampiin luokkiin kuin minä, vaikka se on pienituloisten alueiden kärkipäässä. Kyllähän sen tietää kun tili menee samana päivänä kun se tuleekin. Baarissa käydessä käteiset menee aina jonkun toisen kurkusta alas kun ne kääntävät laukkuni. Töihinkään ei riitä aika - Saatika kokemus kun ei sitä koulutusta vielä ole. Se, mikä mielestäni on epäreilua, on se, että puolisoni saa suurempaa asumistukea yhteiseen asuntoomme kuin minä. Hän sai myös takautuvasti tukia tältä kuulta, kun minulle maksetaan täysi tuki vasta ensikuusta alkaen. Mitä vittua nyt Kela ? Miksi opiskelijat ovat ihmiskunnan pohjasakkaa ? Kuinka työtön voi saada niin paljon enemmän tukia kuin opiskelija ? Kuka helvetin taliaivo näistäkin asioista on ollut päättämässä... 


Meikäläinen pesee kätensä koko saatanan rahapolitiikasta.

You Might Also Like

2 kommentti(a)

 1. Tuota selitetään yleensä sillä, että opiskelijoille on kustannettu koulutuspaikka (ja ruoka joissain paikoissa) kun taas työttömälle ei kustanneta moisia. Sen takia työttömälle voidaan "maksaa hänen" rahojaan enemmän.
  Itseäkin kyllä kismittää niin perkeleesti tuo, että opiskelija pakotetaan töihin kouluaikana vaikka siihen ei millään riitä aika. "Työllistyt sitten paremmin kun sinulla on enemmän kokemusta." Valitettavasti tuo väite on väärä. Se, että olet koulun lisäksi siwan kassalla töissä opiskellessasi, ei auta sinua saamaan töitä valmistumisen jälkeen. Ei opiskelu kannata jos et asu kotona ja syö vanhempien leipää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin tahansa työpaikkaan vaaditaan aina alan kokemus. Kuinka sitä kokemusta saa jossei pääse töihin sitä opiskelemaan ? Kyllä on moni asia väärin tässä maailmassa.

   Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.