En ole rasisti, mutta...

08:07

Tiedän ettei Internetissä koskaan tulisi avata suutaan, koska tämäkin leimataan varmasti vihapuheeksi, mutta... Mistä aloittaisin? Meille tulee jatkuvasti lisää maahanmuuttajia... Nämä pakolaiset ei suinkaan ole suurinosa naisia ja lapsia, vaan aikuisia miehiä, joiden älypuhelimia spekuloidaan.  Harmillisen usein turvapaikkaa haetaan meiltä syyttä, etuuksien toivossa ja heillä ei suinkaan ole samat etuudet kuin meidän kansalaisilla. On hienoa että tarjoamme turvapaikan tästä kauniista maastamme sitä tarvitseville, mutta sitä tarvetta tulisi kartoittaa enemmän. Turvapaikanhakijoita, joiden hakemuksia ei edes pitäisi käsitellä, on nyt tulossa meille lisää ainakin 15 000 ja samalla "yksittäistapaukset" väkivaltarikoksissa ja muissa lisääntyvät, verotusta korotetaan ja suomalaisia kustaan silmään. Teillä oli joku unelma? Niin oli mullakin, vaatimaton sellanen. Halusin osata soittaa kitaraa iltanuotiolla ystävieni kanssa. Jouduin myymään kitarani koska tässä hyvinvointivaltiossa byrokratia ja maahanmuuttajat menee meidän kansalaisten hyvinvoinnin ja toimeentulon edelle. Hoidettaisiin ensin asiat kuntoon omassa maassa ja alettaisiin sitten pelastamaan muuta maailmaa.

   
Olenko rasisti? En todellakaan. Beiget laastarit on nyt rasismia, kuin peplumit muotia vuonna 2012. Ihmisten typeryys ei varmasti koskaan lakkaa ihmetyttämästä minua. Istuuko joku kotonaan etsimällä etsimässä tästä pallosta vikoja kuin porsaanreikiä laista. Onko asiat todella liian hyvin tässä maailmassa, että täytyy luoda ongelmia jos niitä ei ole? Katselin juuri neliosaisen dokkarin Huume-Suomen historiasta. Sarja käsitteli paljon sotaa... Ei silloin ihmiset käyttäneet energiaansa mihinkään näin turhapäiväiseen, koska meillä oli oikeita ongelmia.


Otettaisiinko nyt ihan  oikeasti se laatikko pois päästä ja katsottaisiin tätä maailmaa sen ulkopuolelta?                                                                                                                                                                                                                                                 Yksi maa kerrallaan.

You Might Also Like

15 kommentti(a)

 1. Hei! Tiesithän, ettei esim. Syyriasta tulla pakoon köyhyyttä vaan sotaa ja Isistä. Yksi kirkkonummelainen vastaanottokeskus ei myöskään kerro koko totuutta: http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php

  Tiedätkö miten monet pakolaiset eurooppaan saapuvat ja jos tiedät, niin laittaisitko silloin esimerkiksi pienen lapsesi matkaan ilman muuta perhettä kohdemaahan, joka ei oikeastaan ole edes tiedossa? Vai laittaisitko sen perheen vanhimman pojan, joka iältään kiinnostaa jokaisen osapuolen värvääjiä?

  Loppuun lainaisin vielä Dimitri Qvintuksen taannoin Facebookkiin laittamaa päivitystä:

  "Huomio, kaikki Isänmaalliset Suomalaiset, vihapuhujat, fleimarit, vihervasemmistolaiset, rantaruotsalaiset, trollit ja ituhipit!
  Tänään suomalainen media kertoo, että Suomi valmistautuu ottamaan vastaan 15 000 pakolaista tänä vuonna. Ennen kuin vedätte päiväkahvit sieraimiinne, laitatte Facebookissa kaveripyynnön Olli Immoselle tai ryntäätte sulkemaan ovet ja ikkunat, viettäkää hiljainen hetki ja miettikää paria asiaa.
  1) Oletko lukenut viime aikoina sanomalehdestä myös ulkomaan uutisia? Hyvä. Sitten tiedät, että Afrikassa ja Lähi-idässä käydään sotia. Sota - siis se sama juttu, jonka yllättävän moni alle 70-vuotias suomalainen luulee käyneensä. Sodassa on aseita ja ihmiset tappavat toisiaan. Sotilaat tappavat myös siviilejä. Pieniä lapsia, naisia ja vanhuksia, joilla ei ole mitään tekemistä sodan kanssa. Näillä ihmisillä on ihan oikeasti hätä. Siksi heidän on jätettävä kotimaansa. Palataan vielä hetkeksi siihen sotaan, jonka osa teistä luulee käyneensä. Karjalaisilla oli hätä, kun pommikoneen pudottama palopommi sytytti navetan tai kodin palamaan. Oma isoäitini teki perheensä kanssa vaikean mutta viisaan päätöksen ja lähti sotaa pakoon. Afrikassa ja Lähi-idässä tehdään yhtä vaikeita ja viisaita päätöksiä joka päivä.
  2) Onko 15 000 sinusta iso luku? Niin minustakin. Mutta ala-asteen matematiikantunneilta muistan sellaisen jutun, että 80 000 on vielä suurempi luku. Se on nimittäin määrä, jonka Ruotsi otti vastaan suomalaisia pakolaisia, kun Suomi tarvitsi apua. Kelatkaapa sitä.
  3) Jos sinua epäilyttää sotaa, köyhyyttä ja nälänhätää pakenevien ihmisten motiivit, niin mene peilin eteen ja esitä itsellesi seuraava kysymys: Jättäisinkö itse oman kotini ja kotimaani ihan muuten vain?
  Ja viimeiseksi bonus-kysymys:
  Toivoisitko, että sinua autettaisiin, jos sinulla ja perheelläsi olisi hätä?
  P.S. Tänään kävin lounaalla intialaisessa ravintolassa. Puhuin kassalla suomea ja englantia. Viereisessä pöydässä istui kaksi maahanmuuttajataustaista nuorta, jotka puhuivat keskenään sujuvasti Suomen kansalliskieltä ruotsia. Ajattelin siinä intialaista ruokaa ja amerikkalaista limpparia nautiskellessani, että monikulttuurisuus on rikkautta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin, että on mielestäni hienoa että tarjoamme turvapaikkan _sitä tarvitseville_. En ole isänmaallinen, en vihapuhuja enkä mitään muutakaan mitä lainauksessasi implikoit. Sinä nyt vain poimit tekstistä ne kohdat joissa viittaan siiheen, että turvapaikka toisinaan myönnetään liian höllin perustein.

   Poista
  2. Komppaan Tarua ja semmoinen juttu mulla nous tästä tiivistettynä mieleen: koska sä et jaksa/pysty/viitsi ansaita itse rahaa, jouduit myymään kitarasi, vaikka mielestäsi kitaratuntisi ovat arvokkaampia kuin muitten ihmisten henki?

   Poista
  3. Eleonoora, nyt sinä vain vääntelet sanomisiani. Takerrutte ja leimaatte aivan kuin aina kun keskustellaan maahanmuutosta. Toistan itseäni, mutta kirjoitin, että on mielestäni HIENOA että tarjoamme turvapaikan sitä tarvitseville. Nyt sinä hyökkäät minua vastaan sanomalla että olen laiska tai saamaton, mitään tietämättä minusta.

   Poista
  4. Lainauksellani ei kyllä ollut tarkoitus "implikoida", että olisit erityisesti isänmaallinen, vihapuhuja, ituhippi tai mikään muukaan siinä mainittuihin ryhmiin kuuluva henkilö. Oleellista siinä oli ne pointit.

   Osaisitko nyt sitten valaista minua, että keitä ne on ne syyttä turvapaikkaa hakevat? Kaikki maahanmuuttajat kun eivät kuitenkaan ole pakolaisia.

   Poista
  5. Taru, uskoisin että suuret tuet rohkasee hakemaan turvapaikkaa juurikin Suomesta. Ihan samalla tavalla kun meillä on täälä rahanahneita, niin on sielläkin. Osa hakee parempaa elintasoa, ja täälä se on helppo saada, jolloin osa käyttää tätä hyväkseen.

   Poista
  6. "Vuonna 2015 vastaanottorahan määrä kuukaudessa on yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa. Muilla yli 18-vuotiailla tuki on kuukaudessa 267,02 €, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa. Perheensä kanssa asuvalla lapsella määrä kuukautta kohden on 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa."

   http://www.pakolaisneuvonta.fi/?lid=66

   Mä en tiedä paljonko keskiansio esimerkkksi siellä Syyriassa on, mutta todennäköisesti se on enemmän kuin 300€/kk. Ja ainakin sillä rahalla saa enemmän kuin mitä täällä Suomessa. Ja tämä raha on muuten vähemmän kuin vähimmäistoimeentulotuki.

   Poista
  7. Pakolaisina vastaanottokeskuksiin tulevat siirtyvät suoraan kunnan asukkaiksi ja saavat kuntalaisille kuuluvaa perusturvaa, saaden oleskeluluvan hyväksymisen jälkeen vastaanottorahan lisäksi tilanteensa mukaan palkkaa, työmarkkinatukea, toimeentulotukea, sairaspäivärahaa tai eläkeläisen tukea ja mahdollista asumistukea samoin edellytyksin kuin muutkin kunnan asukkaat.

   En ala kiistelemään kenellekkään maksetuista tuista ja kukaan meistä ei tiedä asioista yhtään sen enempää kuin mitä media meille kertoo. Jos ihminen tarvitsee turvapaikkaa niin tervetuloa, ei ole mitään sitä vastaan. Yritän vain sanoa, että OSA heistä käyttää hyväkseen tarjoamiamme etuuksia, koska Suomessa saa eniten tukia verrattuna vaikka muuhun eurooppaan. Ruotsin tilanne on hyvä esimerkki siitä, mitä pieleenmennyt maahanmuuttopolitiikka voi saada aikaan.

   Poista
  8. Ja vaikka se summa olisi vain 100 euroa per nenä, niin se olis vuosikustannuksina jo 18 miljoonaa euroa, kun lapsiperheiltä ja eläkeläisiltäkin jo leikataan.

   Poista
  9. Moi! Noh.. jos tiivistämistä kutsutaan vääntelyksi, niin sitten siksi sitä kutsuttakoon :) Tiedän tällä hetkellä sinusta vain sen, että pidät kitaratuntejasi tärkeämpänä kuin muitten ihmisten henkeä, joten saattaa olla että olet itse vahingossa leimannut itsesi, vaikket artikkelissa halunnut olla näin radikaali. What ever, kaikilla mielipiteensä :)

   Poista
  10. Voi Eleonoora, en ole koskaan ottanut kitaratunteja ja minun kitaratuntini nyt ei liity tähän asiaan millään tavalla, vaikka siihen tekstissäni viittasinkin.

   Poista
 2. Ehkä taustoista selvää ennen kuin lähtee avautumaan. Tai sitten mainita että "en juurikaan tiedä asiasta, mutta tällä hetkellä mielipiteeni on tämä"
  En väitä että tämä artikkeli olisi totta, mutta antaa ainakin miettimisen aihetta
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440029792896.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole väittänyt tietäväni asiasta. Mielipiteitähän bloggaajat kai viljelevät Internetiin. En sanoisi että Ilta-Sanomatkaan on millään tavalla luotettava lähde.

   Poista
  2. Joo, iltalehti ei tosiaankaan ole mikään lähde, terveisin opiskelija :D Musta sun tekstissä oli kyllä pointtia, ja ite oon kanssa samoja asioita miettinyt, vaikka en kans ole mikään rasisti. Inhottaa kun rasismiksi leimataan jo realismi.

   Poista
  3. Aamen! Ymmärrän hädän mutta missä kaikki lapset ja naiset? ihan 10000% varmasti siellä pärjää nuoret miehet taistelemassa. Miksi niitä rikoksia pitää tehdä tai olla kusipää jokaiselle valkoiselle? Mistä nämä repivät rahat kaikkiin vaatteisiinsa, iphoneihin sun muihin mihin edes osalla suomalaisilla ei ole varaa?

   Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.