IKEA Valaistuminen – Iglow

15:35

Ikea haastoi muotoilu- sekä käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijat kuudella paikkakunnalla suunnittelemaan IKEA-tavarataloihin valoinstallaatiot, joiden pääosassa on IKEA LED -valikoima ja teemana valaistuminen. Installaatioiden tarkoituksena on muistuttaa valon merkityksestä ja järkevästä energia-ajattelusta jokapäiväisessä elämässä. Yhteistyöstä syntyneet näyttävät valoinstallaatiot ovat valaisseet jokaisen tavaratalon 27.11. alkaen.
Tredun tilasomistajat, audiovisuaalisen opiskelijat sekä opiskelijakolleegani Lempäälän sisustuspuuseppälinjalta toteuttivat Ikean valoinstallaation konseptilla Iglow. Astumalla sisään installaatioon pääset osaksi hehkuvaa teosta ja kokemaan valaistumisen elämyksen niin sisältä kuin ulkoakin.


”Iglow tulee sanoista igloo ja glow. Halusimme luoda yhdessä jotakin kaunista. Sulauttamalla ideamme yhteen pienistä palasista, muodostui siitä iglun kaltainen teos. Iglow-installaation muoto muistuttaa meitä ilmastonmuutoksen aiheuttamista ongelmista, jotka vaikuttavat muun muassa jäätiköiden sulamiseen. Teoksen nimestä muodostuu myös lause I glow (minä hehkun)”
Eeva Hantula, Tanja Isola, Saara Järvinen, Janina Kivistö, Anu Koistinen, Emmi Koskinen, Janita Lindgren, Lotta Tila, Henna Lundén, Heidi Mulari ja Helmi Salminen, Mona Karttunen ja Marietta Veijalainen

Muihin #IKEAvalaistuminen -installaatioihin voit tutustua täällä.

You Might Also Like

0 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.