Ensimmäinen kuukauteni laboratoriorottana

10:49

Siitä on nyt vähän reilu kuukausi kun otin osaa tutkimukseen, jossa selvitetään Acetium-imeskelytabletin vaikutusta tupakasta vieroittautumiseen. Ensimmäisen postauksen aiheen tiimoilta ja itse tutkimuksesta voit lukea täältä

Kuukausi... Se on lyhyt aika, mutta olen jo ehtinyt huomata vaikutuksia. Se, onko ne lumevaikutusta vai oikeasti Acetiumin ansiota, en tiedä. (FYI Minulla on taipimusta psykosomaattiseen oireiluun, eli luon itse omassa päässäni esimerkiksi jonkin taudin kuvaan sopivia oireita ja alan konkreettisesti saamaan niitä. Voisi kuvitella toimivan myös lääkkeiden vaikutusten kanssa.) Alkuun oli vaikeaa muistaa kantaa tabletteja mukana ja saatoinkin unohdella niitä silloin tällöin, etenkin illanvietossa parin siiderin jälkeen. Nyt siitä kuitenkin on tullut samanlainen rutiini kuin hampaiden harjaamisesta tai - itse tupakoinnista. Täytyy kuitenkin myöntää että olen unohtanut merkitä poltettujen savukkeiden määrän tosi useasti, joten faktatietoa tupakoinnin vähentymisestä minulla ei ole teille vielä antaa.

Itse asiaan: Aamun ensimmäinen savuke, se jonka poltan viedessäni koiraa aamulenkille, on jäänyt pois. Täysin ajattelematta, olen vain unohtanut sen. Toinen erittäin kummallinen asia: Hajuaistini on parantunut, jopa häiritsevän paljon. Sellaiset asiat kuin kurkku, ruisleipä, maito, lihaliemikuutiot... Eilen jouduin kysymään mieheltäni oliko paistamani jauhelija vanhentunutta kun se haisi niin voimakkaasti vaikka päiväystä oli vielä rutkasti jäljellä - "Ihan jauhelihalta se haisee". Se on kuin kuuro kuulisi ensimmäistä kertaa tai sokea näkisi auringonlaskun. Niinkuin sanoin, en tiedä vaikuttavatko imeskelytabletit tähän niin että tupakointi on vähentynyt niinkin merkittävästi että hajuaisi on voinut palautua, vai vaikuttaako asetaldehydin poistuminen tupakansavusta hajuaistin paranemiseen, vai olenko alitajuisesti "voinut kuvitella" itselleni paremman hajuaistin omassa päässäni.

Tässä ensimmäisiä havaintoja, kun tutkimusta on jäljellä vielä vajaa viisi kuukautta. Vähintäänkin mielenkiintoisia tuloksia näin lyhyessä ajassa. Palaataan asian tiimoille kun jotain muuta ilmenee!You Might Also Like

2 kommentti(a)

  1. Ookko huomannu makuaistin parenemista viä? ja onko ruokahalu lisääntynyt maku- ja hajuaistin palaamisen ansiosta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoholijuomat ja muut voimakkaan makuiset asiat saattavat maistua enemmän, mutta olen yhdistänyt sen hajuaistin paranemiseen niiden ollessa kuitenkin yhteydessä toisiinsa. Ruokahalussa ei muutoksia.

      Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.