Mikä tekee minusta erityisen

10:03

Me ollaan kaikki erilaisia, sen ei pitäisi olla enää vuonna 2017 mikään uutinen. Puhumme, katsomme ja ajattelemme eri tavalla... Lukuunottomatta minua ja toisen aivopuoliskoni omaavaa ystävätärtäni, mutta se on jo toinen stoori se. Pohdin erilaisuutta täälä blogissa viimeksi hurjat viisi vuotta sitten. Halusin jakaa teille seikkoja minusta, jotka yksilöllistävät juuri minut. Haluaisin ehkä myös että pohdit omaa erityisyttäsi tämän myötä ja ehkä postaat omatkin tunnusomaiset piirteesi ja tapasi, olivatpa ne sitten fyysisiä, psyykkisiä tai jopa ulkopuolisia asioita.

Mikä tekee Kylämahdista niin mahtavan?

HÖRÖKORVAT Muksuna mä vihasin mun korvia enemmän kun mitään. Ei mua juuri niiden vuoksi kiusattu, ainakaan niin että olisin siitä traumatisoinut, mutta koulun jälkeen lueskelin aina yhtä ja samaa artikkelia jostain vanhasta lehdestä, kuinka joku poika oli käynyt leikkauttamassa korvansa, koska ne olivat olleet juuri tällaiset höröt. Haaveilin siitä että saisin tavalliset korvat, sellaiset nätit ja pienet mitkä muillakin tytöillä oli, mutta en mä siitä kenellekkään puhunut. Olin oppinut pitämään tukkaa korvien päällä ja jossain vaiheessa huoli niistä vain jäi. Tänäpäivänä en vaihtaisi näitä dumbokorvia mihinkään. Ne viimeistelevät tyylini tällaisena joinain päivinä keijutyttönä ja toisinaan tummanpuhuvana sotajumalattarena.


TYÖ ja osaaminen - Joku sanoi joskus, että työn ei pitäisi antaa määrittää ihmistä, mutta minä olen eri mieltä niin kauan kun ihminen tekee sitä intohimosta. Olen sisustusartesaani, puuseppä, olen mukana järjestämässä kaikenlaisia tapahtumia, kiinnitän kuiturastoja ja kaikki tää kertoo minusta paljon ihmisenä. Se kertoo luovuudesta, rakkaudesta tehdä käsillä ja nähdä konkreettisesti se oman kätensä jälki ja se kertoo sosiaalisuudesta. Kuulen usein etten ole helposti lähestyttävä tyyppi, mutta kaikki jotka tuntevat mut, nauravat tälle väitteelle. Ystäväpiirissäni olen saanut lempinimen ”sisustushomo” –  Gay for designing. Minun puoleeni käännytään niin ruokapöydän kokoamiseen liittyvissä haasteissa kuin sävyvalinnoissa sekä mittatilaushuonekalujen valmistamisessakin.


LETKAUTUKSET Oi ne monet nerokkaat lausahdukset jotka ovat yllättäneet minutkin tullessaan suustani. Kerran poikaystäväni opetti mua pelaan jotain räiskintäpeliä, vaika yritin kieltäytyä koska nopeatempoiset pelit yksinkertaisesti stressaa mua. Jossain vaiheessa kun pääsin vauhtiin sen kanssa, niin out of nowhere huusin kovaan ääneen "Ainut oikea tuli on sarjatuli!" ja räiskin menemään. Siinä vaiheessa olisi ollut oikea hetki ottaa läppäri minulta pois. Näitä tulee niin jatkuvalla syötöllä, että ovatpa läheiseni miettineet "Kylänmahdin kootut" kokoelman luomista. Muita mieleenpainuneita on mm.  "House on liian hidasta tanssittavaksi" ja taannoin tännekkin julkaistu huuli kodittomista ritareista. Ilmeet ja huumorintaju menevät samaan kategoriaan tämän kanssa. Mut tuntevat ihmiset tietävät että olen todella ilmeikäs persoona. Tilannekomiikka, musta huumori ja itseironia ovat huumorin kolme parasta lajia.

SIIDERI (Jos kysyttäisiin ystäviltäni) tai tuttavallisemmin sidukki. Kävelin jokin kaunis viikonloppuilta taannoin entisessä kotonani siideri kädessä ja sinne juuri tullut ystävättäreni repesi nauramaan nähdessään minut. Ei minun naamassani ollut mitään, vaan hän totesikin "En oo nähnyt sua viimeseen neljään kuukauteen ilman siideriä" Mikä oli vain huonoa ajoitusta häneltä, kun oli sattunut kävelemään tilanteeseen aina satunnaisten after workien - tai viikonlopun rientojen aikaan. No mikä on paras siideri? FIZZ tai Happy Joe ja yhtä kuivana kun mun jutut, tietty. Vaihtoehtoinen juomavalinta maitokahvi. Koko ajan. Kaikkialla. Minut voi jäljittää jälkeeni jättämistä kahvikupeista, joissa on pieni liru kahvia pohjalla. Kahviholistina olenkin hiljattain aloittanut kokoamaan leikkimielistä galleriaa Instagramiin hashtagilla #sisustushomonaamukahvi, jossa näette useimmiten aamukahvini ja kulloinkin meneillään olevan projektin tai sen hetkisen fiiliksen. 

"Hän kysyi hiljaa
Emmekö kaikki ole erilaisia?

Ja minä jäin siihen ja tunsin olevani
                                                               Erilainen."

You Might Also Like

2 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.