Punaisessa tuvassa, omien ajatusten keskellä

10:29

Aamun kajo tunkeutuu viereisestä huoneesta ja herättää minut ennen aikojaan. Valo tulvii sisään eri tavalla kuin ennen. Se on luonnon oma valo, eikä ratikkatyömaalla alkanut työpäivä. On hiljaista. Niin hiljaista, että kuulen sydämeni päättäväisen sykkeen ja naapurin auton ovien sulkeutuvan. Uudet naapurit ovat siunaus. Asensin verhon makuuhuoneen ikkunaan etten näkisi mustaan metsään. Peura tervehtii minua mennessäni kuistille aamuteelle. Paleltuneet omenat sinnittelevät vielä puun oksilla... Odottavat kai kevättä, niinkun minäkin. Jalassani on pörröiset aamutossut, sellaiset ällöt, söpöt, mutta pitävät varpaani lämpiminä. Lunta sataa hiljalleen ja katto notkuu jäätyneestä lumesta. Rapistuneet maalit muistuttavat talon menneisyydestä. 

Tämä on ollut pienen elämäni kiireisin vuosi. Olen yrittänyt, olen painanut kahta osa-aikaduunia, remontoinut omakotitaloa ja ajanut tuhansia kilometrejä tiilenpunaisia teitä. On ensimmäinen vapaapäiväni moneen kuukauteen. En osaa olla, kun tiedän, ettei minulta odoteta seuraavaan kahteen viikkoon mitään. Olen levoton. Voin vain istua tässä ja juoda vaikka kolme kuppia kaupan halvinta teetä, kuluttaa aikaani turhuuksiin kuten suihkussakäymiseen tai sponttaaneihin päiväuniin. Pieni kiristys kädessäni muistuttaa eilisestä tatuointisessiosta.

Unohdan jatkuvasti että valmistuin torstaina. Sisustuspuusepän opinnot eivät jatkukkaan enää tammikuussa. Punainen ruusu muistuttaa kuluneesta kahdesta vuodesta keittiön romua täynnä olevalla pöydällä. Olen oppinut enemmän kuin koskaan. Niin puusta kuin itsestänikin. Toimitin vuoden viimeisen asiakastyön keskiviikkona ja tammikuu on jo buukattuna täyteen mittatilaustöitä. Tuleva vuosi on mysteeri, mutta niin saa ollakkin. Kaikki elämän pikku kommervenkit pitää mielen virkeänä ja minut kiireisenä.

Päivä ennen jouluaattoa ja minä olen päässyt kotiin. 
TATTOO Henna Tattoo // DESIGN Loska


You Might Also Like

2 kommentti(a)

  1. Paljon onnea valmistumisen johdosta sinulle! Ihanaa että projektejakin on tiedossa alkuvuoteen reippaasti :) Onko tuo ekassa kuvassa näkyvä mandalakuvioinen ruutu muuten pannunalunen? Tosi nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on itseasiassa seinälaatta, jonka olen tuunannut ääriviivatarralla. Tarra ei kestä kuumuutta, mutta toimii tarjoilualustana :)

      Poista

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.