Ajattelematta jäänyt tulevaisuus

22:03

Olen ollut koko viikon kipeänä. Siitä huolimatta kävin tiistaina eräässä haastattelussa, keskiviikkona lähdin kolmen päivän reissuun kohti Tukholman huonekalumessuja ja eilisen vietin töissä kirpputorilla. Kutsutaanko tätä naisflunssaksi vai yrittäjyydeksi?

Koulut on osaltani ohi toistaiseksi. Kaksi artesaanitutkintoa takataskussa ja tie avoinna. Valmistujaisten ruokalista sisälsi mm. yrtti-valkosipulikana-mozzarella-pesto -pastasalaattia, kinkkupiirakkaa, kalkkunavoileipäkakkua tuorekurkulla, perinteistä jauhelihapitsaa, stroh cream-mascarpone -juustokakkua sekä pätkismokkapaloja. Olin jo niin tottunut opiskelijastatukseeni ja sen mukanaan tuomiin etuihin, kuten alennusoluisiin, että välillä tuntuu siltä kuin matto olisi vedetty jalkojen alta. Jos joskus sorrun vielä sille helpolle tielle että lähden opiskelemaan, niin valintani olisi mahdollisesti amk rakennusala. Mitäs nyt sitten tulevaisuudessa? Sanotaan, että minulla on suunnitelma valmiina toukokuun loppuun saakka. Sitten olen tyhjän päällä. Sisustuspalveluille kysyntää ei juuri ole, koska tarjontaa on liikaa. En oo koskaan ollut sellainen varsinainen tulevaisuudensuunnittelija, mutta yrittäjyys on tuonut mukanaan sen, että puolen vuoden plääni on oltava. Minun puolivuotiseni hupenee kovaa vauhtia ja se saattaa jäädä viimeiseksi puusepän töiden puolesta, ainakin tältä erää.  Verstas, jossa työskentelen, myydään. Raha puhuu ja siinä ei silmienräpyttelyt auta. Vaikka joutuisinkin laittamaan omat haaveeni pöytälaatikkoon odottelemaan parempia päiviä, niin onnekseni olen saanut jalkani ovenväliin toisten unelmiin. 

Aloitin tammikussa Locksterilla harjoittelun myös rastoituksiin sekä huoltoihin ja -50% hinnat tekemiini töihin ovat voimassa toistaiseksi ainakin maaliskuun loppuun saakka. Työ on mukavaa ja saatu opetus korvaamatonta. Lisäksi olen syksystä saakka työskennellyt extaajana Swap & Vintage kirpparilla ihanassa ilmapiirissä vanhoilla kotikulmilla. Tammikuu oli ensimmäinen kuukausi koskaan, kun olen elättänyt itse itseni. Toiset kuittaa sen olankohautuksella, mutta minulle se oli ihan mieletön onnistumisen tunne. Pääsääntöisesti olen yrittäjyyden sivussa joutunut hakemaan opinto- tai toimeentulotukea. Täytän kuukauden päästä 23 ja olen tähän saakka vain opiskellut. Yrittäjyyttä näistä takana kolmisen vuotta. Olen sellainen taivaanrannanmaalari, joka ei millään sovellu siihen harmaaseen 8-16 palkkaduuniin. Se, että saan itse vaikuttaa työaikoihini, -paikkoihini ja palkkoihini on vapauttavaa. En halua tuhlata elämääni rahan vuoksi työssä joka syö mua. Valitsemani tie vaatii omistautumista ja pitkiä päiviä, mutta ainakin se on mun valitsema tie ja se ei vituta ainakaan ihan joka päivä. 

Valmistujaisten jälkimeiningeissä

Valmistamiani VIISTE -tarjottimia/leikkuulautoja
Sumuisena aamuna laivalla

Tukholman huonekalumessuilta Swedesen osastolta

Keskiviikkona 14.2. klo 12-18 Lockster Dreadshopin ja Henna Tattoon ystävänpäivän WALK IN.
Tatskoja ja takkukoristeluja. Tsekkaa tarkemmat tiedot Facbookin tapahtumasivulta! Satamakatu 22, Tampere ♥

You Might Also Like

0 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.