Selviytymiskeinoja

09:06

Oon ottanu kiireestä ja stressistä selviytymisen ittelleni eräänlaiseks haasteeks. Tai siis, pakkohan se on ollut, mutta oon pikkuhiljaa kehittänyt erilaisia keinoja työputkista selviämiseen. Tai siis, itseni huijaamiseen. Yks niistä asioista on niinkin kliseinen kuin "positiivinen ajattelu". Kokeilin tätä positiivisen ajattelun haastetta jokunen vuosi takaperin huonoin tuloksin. Idea on kuukauden ajan aina kohdatessa vastoinkäymisiä tai negatiivisen ajattelun vallatessa mielen, löytää _kaikesta_ jotain hyvää. Jos negatiivinen ajattelu jatkuu ja vitutuskäyrä ei laske alle viidessä minuutissa, on palattava lähtöruutuun ja aloitettava tämä koko naurettava rulianssi alusta. Mahdoton tehtävä. Usein kuitenkin on yksi ajatus, jota voi hyödyntää useimpaan tilanteeseen. "Onneks mä en ole noin v**** tyhmä". Tämä jos joku on rehellistä positiivista ajattelua. Useimmiten hoen tätä mantraa itselleni liikenteessä. 

Toinen yllättäväkin keino on vahvana ja itsenäisenä naisena ostaa itselleen kukkia. Kuka muu mua palkitsis hyvin tehdystä työstä kun mun pomo, eli mä itse. On hyvin mielenkiintoista kuinka paljon tällainenkin raavas nainen ilahtuu siitä, kun viikkokimppu onkin kestänyt keittiön pöydällä jo kaksi. 

Olin kutsuvieraana Valtakunnallisessa Mestarimöötissä toukokuun alussa, kun toiminta juhlisti 150 juhlavuottaan. Tampereen mestarikillan juuret ovat kaukana vuodessa 1868. Kiltatoiminnan päätarkoituksena on mm. käsityöammattien arvostuksen kohottaminen, korkean ammattitaidon ylläpitäminen ja koulutuksen kehittäminen. Kiltaan kuuluu n. 25 eri ammattikuntaa adustavaa mestaria, eli omien alojensa parhaita. Tämä hyvin perinteikäs Hotel Tammerissa järjestetty iltajuhla oli oiva tilaisuus saada jalkaansa oven väliin tulevaisuutta ajatellen. Sisälläni asuvan ikuisen opiskelijan vatsanpohjaa kutkutti ajatus lähteä jatko-opiskelemaan puualaa. Kolmanneksi selviytymiskeinoksi voisin siis merkitä taivaanrannan maalailun. Kalenterissa tämä tulevaisuudensuunnitelma sijoittuisi syksylle 2019.  

Opiskelijastatus on tullut jäädäkseen. Yläasteelta menin suoraan sisustusartesaanikoulutukseen, valmistuttuani puoli vuotta myöhässä jouluna 2014 olin jo kaavaillut yrityksen perustamista. Yrittäjä musta tuli helmikuussa 2015 ja jo tuona syksynä aloitin opinnot puusepäksi ja sillä tiellä ollaan. Rauta on taottava silloin kun se on kuumaa. Seiskavaihde on ollut silmässä jo aika pitkään.

Haluaisin kertoa ottavani aikaa myös itselleni, mutta se olisi huono vitsi. Odotin ensikuussa alkavaa kahden viikon lomaa niin kauan, mutta viimehetkellä buukkasin senkin täyteen asiakkaita olosuhteiden pakosta. Sen aina tuntee luissaan kun on alkamassa ns. autopilottikausi. Tehdään niin paljon ettei pää pysy menossa mukana. Aikaa taaksepäin katsellessa pää on ollut noina hetkinä niin sumussa, että suurin osa kaikesta on mennyt täysin ohi. Nyt jos joskus se loma olisi ollut tarpeen. Toivottavasti heinäkuussa. 

Oon luopunut päiväunista, päiväkahveista ja päiväkänneistä. Tilalla on salikortti, työhousut ja monta kiloa hyvää mieltä.
 You Might Also Like

0 kommentti(a)

If you’re really a mean person you’re going to come back as a fly and eat poop.